Baharatlı Tavuk Izgara

Malzemeler
1.5 Kg kemiksiz but
Terbiyesi için:
4 Çorba kasigi siviyag
8 Çorba kasigi beyaz sarap
1 Dis sarmisak
1 Adet orta boy sogan
1/2 Çay kasigi tarhun
Kekik yada biberiye
Hazirlama süresi: 30 dakika
Sosun yapilip bekletilme süresi: En az 4-5 saat
Hazırlanışı
  • Sogani ince ince kiyin ve sarmisagi ezin.
  • Siviyag, beyaz sarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi sogan ve sarmisakla karistirip 2-3 saat buzdolabinda bekletin.
  • Baharatli sosu iyice çalkalayip tavuklarin üzerine dökün.
  • Soslu tavuklari en az 3 saat beklettikten sonra kömür atesi üzerinde pisirin.
  • Baharatli tavuk izgarayi yaninda salata yapraklari ve domates dilimleriyle birlikte sicak servis yapin.
Baharatlı Tavuk Izgara yemek tarifleri

0 yorum: