Karnıyarık Türk mutfağının belli başlı patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanırken ana malzeme olan patlıcanın dışında soğan, biber, domates ve kıyma da kullanılır. Benzeri bir patlıcan yemeği imambayıldıdır. İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması ve soğuk olarak servis edilmesidir.Patlıcanlar soyulduktan sonra ortalarından yarılır, ve bu halde kızartılmaya bırakılır. Bu arada kıyma, domates, soğan ve tuzdan oluşan bir harç hazırlanır. Bu harç patlıcanların ortasındaki yarıklara doldurulur. Bu şekilde hazırlanan patlıcanlar bir tepsiye yerleştirilir. Üstlerine domates ve isteğe göre biber de yerleştirilerek yemek pişmeye bırakılır. karnıyarık Afiyet Olsun..
Karnıyarık
16 Haziran 2009 Salı | Gönderen admin zaman: 04:05
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder