Malzemeler:
4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Su Bardağı Ayva Rendesi
Yarım limon suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
125 gr Margarin
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için :
100 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı :
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılınmasını bekleyin. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Hamura ilave edin. Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın. 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun.
Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder