Malzemeler:
Hamur için:
Kullandığım su bardağı = 240 ml = 1 cup
3 su bardağı un (420 gr)
1 yumurta
200 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
tuz, karabiber
Domatesli sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
pul biber, nane
Yapılışı:
Hamur için unu bir kaba alın, ortasına çukur açın içine yumurtayı kırın. Tuzu ekleyin. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan bir hamur olacak. Hamur iyice toparlanana ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Üzerine bir bez örtün ve dinlenmesi için kenara alın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Soğanı ince rendeleyin (ben rondodan geçirdim), kıyma ve baharatları ekleyin ve yoğurun.
Hamuru 3 parçaya bölün. Unlanmış tezgahta yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Çok kalın olmasın. Hamuru bıçakla küçük karelere bölün (1 -1.5 cm). Her karenin ortasına kıymalı içten nohut büyüklüğünde yerleştirin. Kareleri karşılıklı köşeleri buluşacak şekilde kapatın. Unlanmış tepsiye dizin.
Mantıları pişirmek için bir tencerede suyu kaynatın. İçince tuz ve çok az zeytinyağ koyun. Mantıları ekleyin. Hamur yumuşayana kadar pişirin. Mantı çok çabuk pişiyor. Ben sanırım 10 dk. kadar pişirdim.
Mantı pişerken üstü için sosu hazırlayın. Bir tavaya zeytinyağ ve salçayı alın. Biraz kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Göz göz olunca ateşten alın.
Mantıları süzün ama suyunun birazı dibinde kalsın. Bir porsiyonu tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine domatesli sosu gezdirin. En üste de pul biber ve naneyi serpin. Mis gibi ev yapımı mantınızı afiyetle yiyin.Afiyet Bal Şeker olsun fakat fazla aşırıya kaçmayın
Mantı yapımı
21 Haziran 2009 Pazar | Gönderen admin zaman: 15:09
Etiketler: mantı yapımı, yemek menüsü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder