kremalı armut

KREMALI ARMUT 

MALZEMELER

armut
60 gr, şeker
¼ litre su
limon
yumurta sarısı
1 kaşık şeker
2 küçük kaşık un
¼ lire süt
limon kabuğu
1 yaprak jelatin
25 gr badem

HAZIRLANIŞI
Armutları soyun, şurupta pişirin, uzunlamasına ikiye bölün. Altının hamurunu hazırlayın, 26 cm. yarıçapında daire şekline getirin ve bu hamuru bir alüminyum kağıda sararak, fırına sürün. 20 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kağıdı üzerinden alın, yeniden 5 dakika kadar fırında beklatin. Bu sırada kremayı hazırlayın. Bu arada kremayı yoğunlaşıncaya kadar karıştırın, soğumaya bırakın. Jelatini eritin, hepsi, hazır olunca fırındaki tatlı altını alıp tabağa yerleştirin. Üzerinekremayı yayın, kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde armutları muntazam olarak koyun ve jelatini döküp kenarlarını dabademle süsleyip ve servis yapın.Parmaklarınızı yemeyin ha :) 

0 yorum: