Acılı Şehriye Çorbası

Acılı Şehriye Çorbası
Malzemeler
1bardak şehriye 
1adet tavuk göğsü 
1adet kabak 
1adet acı biber 
1adet kırmızı dolmalık biber 
1demet taze soğan 
3kaşık sıvıyağı

2kaşık soya sosu 
3bardak tavuk suyu 

tuz 
Hazırlanışı
Soğanları halka, kabağı kazıyıp küp, biberleri de şerit halinde doğrayarak hazır edin. Tavuk suyunu hazırlayın; tavuk etini de minik parçalara ayırın. Bir tencere içine kabağı ve şehriyeyi koyup 2bardak su ile kaynatın. Diğer tarafta sıvıyağı kızdırıp soğan ve biberleri sote edin. Tavuğu ekleyip kavurun. Malzeme kavrulunca bunları kabakları pişirdiğiniz tencereye aktarın. Tavuk suyunu ve soya sosunu ilave edin, tuzunu ayarlayarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

0 yorum: