Bahar Çorbası

Malzemeler


2 Adet soğan
1 Adet elma
1 Adet havuç
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşığı köri
5 Su bardağı et suyu
1 Çay kaşığı limon suyu
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber 



Hazırlanışı


  • Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun.
  • Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  • Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  • Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin.
  • Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın.
  • Maydanozla süsleyip servis yapın.

0 yorum: