Buhara Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı yağ
250 gr koyun eti
1 adet havuç
Yarım kahve fincanı badem
Karabiber
Tuz
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı yağ
250 gr koyun eti
1 adet havuç
Yarım kahve fincanı badem
Karabiber
Tuz
Buhara Pilavı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Bir tencereye fındık kadar doğranmış koyun eti ve su koyun. ' saat pişirin. Et pişirdikten sonra tuzu ilave edin. Öte yandan bir tencereye yağı koyun. Kabuklarını ıslattıktan sonra çıkardığınız bademleri koyarak iki dk kavurun. Ayıklanıp yıkanmış süzülmüş ilave edip karıştırın. Rendelenmiş havuç, etler ve etin haşlandığı suyu pirincin üzerine dökün. Karabiber, tuz ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder