But Dolması - Malzemeler - İçindekiler
12 adet but sarma
2 çay kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
4 diş sarımsak
200 gr ceviz içi
Tuz
2 çay kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
4 diş sarımsak
200 gr ceviz içi
Tuz
But Dolması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Maydanozları ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin. Bunların hepsini ve dövülmüş ceviz içini bir karıştırma kabına koyun. İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin..
0 yorum:
Yorum Gönder