Düğün Çorbası



Malzemeler :

  • Yarım kilo gerdan kuzu eti
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 100 gr margarin
  • Tuz, kırmızıbiber

Düğün Çorbası

yemeğinin hazırlanışı:

Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın. Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın. Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın. Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin). Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin. Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin. Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin. İçine yarım limon suyunu sıkın. Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

0 yorum: