Manisa Kebabı



Malzemeler :

Yağ eritilip, soğan kavrulur. Havuç ilave edilir. Kuzu kuşbaşı katılarak kavrulur. İnce doğranmış sivribiber, domatesin bir adedi (kabuğu soyulmuş) ilave edilip, pişmeye bırakılır. Tam pişmeden tepsiye dökülür ve fırına verilir. Piştikten sonra mantar, kuşbaşı patates (kızarmış), az maydanoz ilave edilerek krepe sarılır ve üzerine kalan domates dörde bölünerek sarılan krebin üzerine, 1 adet domates, 1 ad. biber ve sosundan da konularak orta hararetli fırında 10 dk. pişirilir.

Manisa Kebabı (4 kişilik)

yemeğinin hazırlanışı:

  • 800 gr. kuşbaşı Kuzu eti,
  • 1 ad. Soğan,
  • 1 ad. Sivribiber,
  • 100 gr. Mantar,
  • 1 ad. Havuç,
  • 2 ad. Domates,
  • 2 ad. Dolmalık biber,
  • 2 ad. Patates,
  • az margarin.

0 yorum: