Hamsili pilav


Hamsili Pilav II

Malzemeler
200 gr tereyağı
250 gr margarin
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla etsuyu
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber 
Hazırlanışı 
  • Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritin.
  • Fıstıkları yağda kavurun.
  • Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
  • Üzerine yıkanmış pirinç ve yuz ilave edip, kavurun.
  • Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edin.
  • Kısa bir süre kaynatın.
  • Pirinçler nemliyken tepsiye alın.
  • Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin.
  • İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
  • Karabiberi ilave edin.
  • Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın.

0 yorum: