Hamsili Pilav II
Malzemeler
200 gr tereyağı
250 gr margarin
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla etsuyu
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
250 gr margarin
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla etsuyu
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritin.
- Fıstıkları yağda kavurun.
- Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
- Üzerine yıkanmış pirinç ve yuz ilave edip, kavurun.
- Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edin.
- Kısa bir süre kaynatın.
- Pirinçler nemliyken tepsiye alın.
- Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin.
- İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
- Karabiberi ilave edin.
- Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder