Anadolu Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber
Hazırlanışı:
- Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
- Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
- 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
- Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
- Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
- Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
- Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
- NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder