Hardal Soslu Balık



Malzemeler :

  • 4 Adet çipura
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 Çorba kaşığı margarin
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Çay kaşığı hardal
  • 5-6 Dal maydanoz
  • 1 Çay kaşığı elma sirkesi
  • 4 Dilim limon
  • Tuz, karabiber

Hardal Soslu Balık

yemeğinin hazırlanışı:

Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin. Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün. Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün. Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Maydanozu kıkayıp kıyın. Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin. Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın. Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün. Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz. Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.

0 yorum: