Ezogelin Çorbası
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
Hazırlanışı
- Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
- Et suyunu kaynatın.
- Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
- Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
- Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
- İçine unu ilave edin.
- Unun rengi değişene dek kavurun.
- İçine azar azar ılık su dökün.
- Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
- Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
- Başka bir tavada yağ eritin.
- İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
- Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder