MALZEMELER
1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon
HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın. Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.
Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin. Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.
Balık Sosu
22 Temmuz 2009 Çarşamba | Gönderen admin zaman: 05:04
Etiketler: balık sosu, yemek tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder